liesbet-nina-micha-5-2250.jpg
 
 

de broers van julienne: the originals

liesbet & nina & micha

 
 
 

In de keuken van de broers van julienne wordt met veel plezier vegetarisch en plant-based gekookt. Al sinds de oprichting in 1994 door Micha & Liesbet ligt de focus op een eerlijke, smaakvolle en kleurrijke keuken.

Ondertussen, bijna 26 jaar later, koken wij met een team dat afkomstig is uit alle windstreken. Begrippen als “homemade”, “comfort food” en “zoveel mogelijk groenten” staan daarbij centraal. Door de jaren heen werd de kaart ook aangevuld met een groot aanbod aan gluten- en/of lactosevrije gerechten. Zo kunnen ook mensen met allergieën met een gerust hart genieten van afhaalgerechten of mee aanschuiven in het restaurant.

Toen dochter Nina, sinds haar vierde "vaste klant" in de keuken van haar ouders, besliste om na haar studies internationale politiek mee in de zaak te stappen, werd de broers van julienne pas echt omgetoverd tot een familiebedrijf. Enkele jaren geleden openden ze een tweede deli in het centrum van de stad, op de ijzerenwaag 4. Hier kan je terecht voor een gezonde en snelle lunch, biologische kruidenierswaren en afhaalgerechten.

Op de locatie, Ijzerenwaag, kan je ook enkele keren per maand vegetarische en vegan kookworkshops volgen. Nina organiseert deze aan de hand van gerechten die in het restaurant geserveerd worden of in samenwerking met boekhandel ’t Stad leest. De kookworkshops in samenwerking met ’t Stad Leest worden georganiseerd onder de naam “The Thursday Table”: Eén donderdag per maand wordt er gekookt uit Nina's favoriete vegan of vegetarische kookboeken van het moment.

Kortom, bij de broers van julienne kan je terecht voor heerlijke, gezonde en lekkere vegetarisch / plant-based maaltijd. Met veel liefde en enthousiasme klaargemaakt door een immer groeiende familie uit alle windstreken.